پرش به محتوا

دردسر فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای قصابان اصفهانی

جدیدترین خبر ها :

دردسر فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای قصابان اصفهانی

دردسر فروشگاه‌های زنجیره‌ای برای قصابان اصفهانی

احمدرضا منزه: بازار گوشت قرمز مدتی است تحت تأثیر گرانی قرارگرفته و این گرانی مردم را تا حدودی نگران ساخته است، فعالان بازار گوشت دلیل گرانی در بازار اصفهان را نبود دام در کشتارگاه می‌دانند و معتقدند دولت باید برای تنظیم بازار چاره‌ای بیندیشد و خود وارد عمل شود در غیر این صورت شاهد تداوم گرانی گوشت قرمز خواهیم بود. به دنبال پیگیری این موضوع اعضای اتحادیه گوشت قرمز اصفهان در گردهمایی با خبرنگاران وضعیت بازار و گرانی گوشت قرمز را تشریح کردند. رضا انصاری، رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز اصفهان در این نشست اظهار کرد: نیاز است دولت در راستای کمک به تنظیم بازار گوشت قرمز در این زمینه وارد شود و تا جایی که امکان دارد مشکلات را کاهش دهد. وی بابیان اینکه اتحادیه نقشی در افزایش قیمت گوشت قرمز ندارند، افزود: در اصفهان دام سبک به‌اندازه کافی وجود ندارد به‌گونه‌ای که ۳۰ درصد دام موردنیاز از داخل استان و ۷۰ درصد بقیه از استان‌ها و شهرهای دیگر همچون کردستان، خرم‌آباد و … تأمین می‌شود. وی ادامه داد: تمامی واحدهای عضو اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز اصفهان، با رعایت انصاف فعالیت می‌کنند و بر اساس آمار موجود کمترین میزان تخلف در این اتحادیه وجود دارد که این موضوع جای خوشحالی دارد، خواهش ما از شهروندان این است که تنها از واحدهای دارای پروانه و مورد تأیید اقدام به خرید کنند.

قصابان مسئول کمبود گوشت نیستند

رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز اصفهان با تأکید بر اینکه دلیل کمبود گوشت طی روزهای گذشته مربوط به قصابان نیست، افزود: قصابان تنها توزیع‌کننده گوشت قرمز هستند، قصاب‌ها، دلال و واسطه نیستند و تنها مجبورند گوشت را به قیمت روز خریداری کنند و بفروشند. رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز اصفهان بابیان اینکه برای کمک به مردم، فروشندگان عضو اتحادیه، گوشت را باقیمتی پایین‌تر از نرخ خرید خود به فروش می‌رسانند، اضافه کرد: متأسفانه عملکرد برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌ها در سطح شهر، مشکلاتی را برای واحدهای دارای مجوز این اتحادیه ایجاد کرده است و این در حالی است که این فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌ها به برخی قوانین بی‌توجه هستند و حتی مجوزهای لازم را از اتحادیه‌های مربوطه و ازجمله اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز برای عرضه محصولات خود دریافت نکرده‌اند که این کار خلاف قانون است. وی اظهار کرد: فعالان این بخش به‌عنوان توزیع‌کنندگان یکی از کالاهای اساسی، تلاش‌های زیادی جهت رفاه حال مردم متحمل می‌شوند و اگر قرار بود منصفانه به این صنف نگاه شود باید این حرفه در میان مشاغل سخت جای می‌گرفت. انصاری بابیان اینکه هزینه‌های خوراک و حمل‌ونقل دام و مواردی از این قبیل افزایش داشته است، عنوان کرد: اصفهان تنها شهر کشور است که گوشت قرمز در آن به‌صورت درجه‌یک و درجه‌دو عرضه می‌شود، در فصل زمستان به‌طور طبیعی قیمت گوشت به دلیل کاهش عرضه تا حدودی افزایش می‌یابد و در این شرایط قصابان نیز سودی از فروش ندارند و حتی در مواقعی ضرر هم می‌کنند.

۹۰۰ قصابی دارای مجوز و یا در حال دریافت مجوز هستند

وی با اعلام اینکه حدود ۹۰۰ واحد پروانه‌دار و یا در دست اقدام برای دریافت پروانه در اصفهان و زیر نظر اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز فعالیت می‌کنند، اضافه کرد: در حال حاضر گوشت‌های برزیلی برای مصرف مردم در بازار وجود دارد، گوشت‌های هندی نیز وارد می‌شوند که به گوشت گاومیش یا بوفالو شهرت دارند و برای مصارف صنعتی و در تهیه فرآورده‌های گوشتی مورداستفاده قرار می‌گیرند و در دسترس مردم برای مصرف قرار ندارند، گوشت‌ گوسفندی نیز از کشورهای مجاور همچون ارمنستان وارد کشور می‌شوند اما به بازار اصفهان نمی‌رسند و در اکثر مواقع در تهران و شهرهای دیگر به فروش می‌رسند، این درصورتی‌که ورود آنها به بازار اصفهان می‌تواند تا حدودی بازار را تحت کنترل بیشتری قرار دهد. رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت قرمز اصفهان بابیان اینکه اتحادیه نظارت کافی بر واحدهای عرضه‌کننده گوشت دارد، عنوان کرد: با چندین تیم بازرسی تمامی واحدهای عضو اتحادیه را بازرسی می‌کنیم تا هرگونه مشکلی را برطرف کنیم. وی با تأکید بر اینکه تمام فروشگاه‌های زیرمجموعه اتحادیه باید برچسب مربوط به این اتحادیه را بر شیشه مغازه‌های خود نصب کنند، گفت: اتحادیه تنها در مورد تخلفات این واحدها می‌تواند پاسخگوی شکایات مردم باشد. در ادامه این نشست سایر اعضای هیئت‌رئیسه این اتحادیه به بیان مشکلات، نظرات، پیشنهاد‌ها و راهکارها در ارتباط با مباحث مرتبط با حوزه فعالیت خود پرداختند.